Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/speindhoven/domains/scheidingspraktijkregioeindhoven.nl/public_html/wp-content/themes/trizzy/functions.php on line 308

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/speindhoven/domains/scheidingspraktijkregioeindhoven.nl/public_html/wp-content/themes/trizzy/option-tree/ot-loader.php on line 98

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/speindhoven/domains/scheidingspraktijkregioeindhoven.nl/public_html/wp-content/themes/trizzy/option-tree/ot-loader.php on line 326
Een Scheiding - Scheidingspraktijk Eindhoven

Een Scheiding

Een scheiding

In haar praktijk maakt Monique veel mee. Ieder stel is weer anders en iedereen heeft een eigen reden om te willen scheiden. Of om dat juist niet te willen. Op de volgende pagina’s leest u over de scheiding van Wilco en Annelies.

Wat voor gezin is het? Door welke emoties moeten ze heen? Welke zaken moeten ze regelen? En hoe helpt Monique hen door hun scheiding heen? Om te beginnen een kennismaking

Een gezin

Een scheiding is niet makkelijk; zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Monique helpt scheidende bij het maken van lastige keuzes, met als doel dat beiden achter deze beslissing staan. In de begeleiding is er ook zeker nadrukkelijk de aandacht voor de kinderen.

Emoties

Kenmerkend voor Monique’s begeleiding is ruimte voor de mens achter de mens, of te wel de emotie. Monique is er van overtuigd dat je mensen effectiever begeleidt door ruimte te geven aan de emotie.

Praktisch

Bij Monique krijgen scheidende stellen een totaalpakket en 1 aanspreekpunt, 1 tarief ongeacht de nodige tijd voor de begeleiding. Als sluitstuk stelt Monique het ouderschapsplan en het convenant op en zorgt zij er voor dat deze stukken worden ingediend bij de Rechtbank.

De ScheidingsPraktijk Eindhoven: ook voor uw kinderen.

Een gezin

Onderstaande personen zijn verzonnen. Ook de gebeurtenissen zijn niet echt, maar u zou het zomaar kunnen meemaken. De patronen zijn vast herkenbaar…

Kennismaking

Wilco (48) en Annelies (43) vormen met hun beide zonen Roy (15) en Dylan (13) een gewoon Nederlands gezin. Wilco heeft een fulltime baan in de IT, Annelies werkt parttime als verkoopster in een drogisterij. Aardige mensen, al valt het zelfs hun omgeving op dat Wilco ook getrouwd is met zijn computer. Zodra hij thuiskomt, klapt hij zijn laptop open en werkt hij ingespannen verder. Annelies zou eigenlijk weleens iets leuks willen doen. Wilco gaat soms wel mee, maar het lukt ze niet om weer echt contact te krijgen. Om Wilco te bereiken, gaat Annelies commentaar geven. Ruzies zijn het gevolg en dat gaat al jaren zo.

Intussen zijn de jongens het meer dan zat. Roy, toch al aan het puberen, wordt een ronduit lastige puber. Hij hangt vaak buiten rond en gedraagt zich niet best. De politie is al eens aan de deur geweest. Nog meer ruzie. Annelies trekt het niet meer en wil scheiden. Wilco wil dat helemaal niet. Annelies belt Monique van de ScheidingsPraktijk op.

Hoe het verder gaat met Wilco en Annelies leest u op de volgende pagina: de emoties komen los. Op de pagina praktisch staat daarna welke praktische dingen ze tegenkomen en op welke gebieden ze afspraken moeten maken.

Bij de ScheidingsPraktijk Eindhoven bent u in goede handen. Centraal staat het beperken van de emotionele schade door gezamenlijk te werken aan de scheiding!

Emoties

Tijdens het telefoongesprek met scheidingsconsulent Monique weet Annelies het even helemaal niet meer. Natuurlijk heeft ze al heel vaak gedacht aan scheiden, maar om het is een enorme stap om het ook echt te doen. Hoe moet het met de kinderen, het huis, het inkomen, met alles eigenlijk? Annelies is in tranen en mist het overzicht. Monique en Annelies maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek, waar ook Wilco bij zal zijn.

Een luisterend oor

Tijdens dat eerste gesprek biedt Monique vooral een luisterend oor: “Voor mij staan de mensen centraal. Natuurlijk regel ik alle praktische zaken, maar ik geef mensen ook ruimte om hun verhaal te doen en hun emoties te uiten. Hierdoor voelen ze zich gehoord en zijn ze meer bereid om ook samen goede afspraken te maken. Die vertrouwensbasis vind ik erg belangrijk.”

Zo wilde Wilco eerst helemaal niet scheiden, maar na het gesprek beseft hij dat het niet anders kan. Hij is bereid om mee te werken, vooral ook voor de kinderen.

Vanuit die basis van vertrouwen gaat Monique aan de slag. Lees op de volgende pagina welke praktische zaken ze gaat regelen.

De ScheidingsPraktijk voor een toekomst na de scheiding

Praktisch

Wilco kan tijdelijk in een flat wonen van een kennis die een half jaar voor zijn werk in Canada zit. Annelies blijft in ieder geval voorlopig in de gezamenlijke woning. De jongens kunnen zelf op de fiets naar hun vader of moeder. Dat loopt dus wel, maar het is goed om de afspraken rond de kinderen vast te leggen in een ouderschapsplan. Monique berekent de alimentatie en bespreekt mogelijke afspraken. Wilco en Annelies willen graag co-ouderschap: de jongens zijn dan de helft van de tijd bij vader en de andere helft van de week bij moeder. De jongens zijn blij dat ze beide ouders regelmatig blijven zien.

Wilco en Annelies zijn in gemeenschap van goederen getrouwd en hebben een eigen woning. Wilco verdient voldoende om op basis van zijn inkomen een hypotheek te krijgen en Annelies uit te kopen. Annelies kan binnenkort in een huurwoning.

De afspraken rond de kinderen, het huis, de verdeling van de spullen en de financiën lopen heel voorspoedig. Dankzij de constructieve opstelling van Wilco en Annelies kan Monique het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant al snel maken en laten ondertekenen. Ze zorgt daarna voor verzending van de documenten naar de rechtbank. Zo’n 8 weken later is de echtscheiding een feit.

Oplossingen zoeken

Hierboven staan een paar voorbeelden van situaties die je tegen kunt komen bij een scheiding. De scheiding van Wilco en Annelies is heel goed verlopen, maar helaas gaat dat ook weleens anders. Zo kunnen financiën of het krijgen van een hypotheek bijvoorbeeld heel erg tegenvallen. Monique is deskundig op deze gebieden en zoekt in dat geval samen met u naar oplossingen.

Iedere situatie is uniek. Daar komt bij dat de oplossing voor het ene scheidende stel niet de oplossing hoeft te zijn voor een ander scheidend stel in een identieke situatie. Monique zoekt altijd naar maatwerk; of te wel Monique zoekt naar oplossingen die voor beiden goed voelt.

U heeft zelf ook altijd invloed op de gang van zaken: wie zich goed opstelt en bereid is om te geven en te nemen, komt de scheidingsperiode beter door.

In het hoofdstuk ScheidingsPraktijk leest u meer over de werkwijze van de organisatie en over de landelijke onderneming.

Iedere situatie is uniek! Maak snel een afspraak om persoonlijk en vrijblijvend kennis te maken.

ScheidingsPraktijk Eindhoven is o.a. actief in:

Best / Eindhoven / Son en Breugel / Veldhoven / Nuenen / Nederwetten / Geldrop-Mierlo / Cranendonk / Valkenswaard

06 – 1790 0337