Stappenplan
Het stappenplan van de ScheidingsPraktijk biedt houvast aan mensen die gaan scheiden. U moet veel regelen, in een emotionele periode. Dat is vaak moeilijk. Daarom heeft de ScheidingsPraktijk een duidelijke procedure, overzichtelijk ingedeeld in stappen. Kijk hieronder hoe dat eruit ziet:
Vrijblijvende kennismaking
Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Het verplicht u tot niets. Tijdens dit gesprek is het belangrijk dat u een goed gevoel krijgt, dat er een klik is. Ook Monique vindt dit: “Vertrouwen is de basis voor een goede samenwerking.” Om dit vertrouwen draait alles, want centraal staat de wil om er samen uit te komen.
Intake
Als u met de ScheidingsPraktijk in zee gaat, volgt er snel een intakegesprek. Tijdens dat gesprek bespreekt u met Monique welke zaken u gezamenlijk gaat regelen, welke afspraken nodig zijn.
Voortgang
U levert de benodigde stukken aan bij Monique, zoals persoonsgegevens en financiële gegevens. Zij bewaakt de voortgang. Er volgen een paar gesprekken, waarin u nadere afspraken maakt. Monique treedt zo nodig op als mediator als er knelpunten zijn.
Ondertekening
Op basis van alle gegevens en afspraken maakt Monique een echtscheidingsconvenant. Als u minderjarige kinderen heeft, maakt ze ook een ouderschapsplan. Dat is een wettelijk verplicht document waarin alle afspraken rond de kinderen staan. U ondertekent deze documenten.
Afhandeling
Hoewel Monique zelf ook juriste is, stuurt ze de stukken ter controle naar de echtscheidingsadvocaat. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is. De advocaat stuurt de documenten naar de rechter, die binnen 6 tot 8 weken uitspraak doet. Na goedkeuring door de rechter wordt de echtscheiding ingeschreven in het gemeenteregister (GBA). Uw scheiding is een feit.
Na de scheiding
Na de scheiding neemt Monique altijd nog zeker één keer contact met u op. Vaak moeten de afspraken rond pensioenen bijvoorbeeld nog worden geregeld. Ook is het van belang om uw mening te horen over de gang van zaken. Daar wordt de dienstverlening beter van!